Položek
0
CZK
0
Seznam produktů
NOVINKAAkční sety výčepních zařízení
Bez vzduchového kompresoruS vzduchovým kompresorem
Pivní chlazení
Domácí bez vzduch. kompresoruDomácí s vzduch. kompresoremProfi bez vzduch. kompresoruProfi s vzduch. kompresoremVodní chlazeníLuxusní výčepní zařízeníRuční výčep
Příslušenství pro výčep
Plničky PET lahvíVýčepní kohouty
Kohouty chromovéKohouty plastovéKohouty pozlacenéND k výčep. kohoutumOstatní
Výčepní stojany
Dřevěné Keramické Kovové ND k výčepním stojanum
Narážecí hlavice
Narážecí hlaviceND k narážecím hlavicím
Redukční ventily
CO2N2ND k redukčnímu ventilu
Odkapové misky
S ostřikemBez ostřikuND k odkap. miskám
Vzduchové kompresoryHadice a rychlospojky
HadiceJG - rozdvojkyJG - spojka k zašroubováníJG - úhlové nástrčné spojkyJG - úhlové spojkyJG - úhlová redukční spojkaJG - přímá spojkaJG - přímá redukční spojkaJG - přepážková nástrčná spojkaJG - redukční spojkaJG - nástrčná spojka s vn. záv.JG - uzavírací kohoutJG - Přípojka na výtokový kohoutekJG - zpětný ventilJG - ostatní
OstatníTlakové lahvePonorné výřičeServisní materiál
TermostatyVentilátoryTlakové spínačeKompresory
Myčky pivního skla
Myčky pivního sklaPřípravky na mytí sklenicND na myčku skla DuneticND na myčku skla SpulboyND na myčku skla Delfin
Automatické myčkySanitace výčepního zařízení
Chemie pro sanitaciStrojní čištěníČištění tlakovou vodouSanitační barelySanitační adapteryPomůcky pro sanitaci
Sodobary
Dotykové výrobníky sodyKohoutové výrobníky sodyVestavný výrobník sodyBaterie k výrobníkům sodyPříslušenství k sodobarum
Výrobníky leduMinibary
AbsorpčníTermoelektrickéVitrifrigo
Mobilní klimatizaceOdvlhčovače, vysoušeče, zářičeVinotéky
HumiBoxKarmaVestavné
Zařízení na vínoNetradiční dárky
Pro muže
Netradiční dárky pro mužeSprchové gelyVlasové šamponyMýdlaDárkové sadyKoupelové pěny
Něco pro myslivce a rybáře :-)
BazarVýprodej
Newsletter
Nakupujte ve výhodných akcích!
Hl.stranaPříslušenství pro výčepTlakové lahve

Tlakové lahve

Provozujete výčep nápojů? Dodáme vám kvalitní výčepní plyn DrinkGAS. Toto nové výčepní médium zajistí optimální ochranu nápojů, chuťovou i kvalitativní stálost od plného do prázdného sudu.

  • při výčepu piva zajistí velmi jemnou šlehačkovou pěnu se zachovaným aromatem, chuťovými esencemi a řízem jako v pivovaru
  • pivo se točí hladce jako z tanku a není přesycené (ani při vyšších skladovacích teplotách)
  • při čepování limonád včetně kofoly točíte rychleji – DrinkGAS snižuje nežádoucí pěnění
  • je optimální pro víno – výrazně lépe uchovává vůně a esence a chrání před oxidací
  • DrinkGAS nevyrábíme z technických plynů, které se musí upravovat pro kontakt s potravinami, ale moderní metodou separace membránami ve speciálním složení

DrinkGAS lze používat společně pro všechny čepované nápoje – ušetříte místo v provozovně.

 

Sortiment potravinářských plynů

  • potravinářský dusík v lahvi 10 l a 20 l
  • směsný plyn dusíku a CO2 (ekvivalent 80/20) v lahvi 10 l a 20 l

Lahve s plynem označujeme etiketou s datem výroby a předepsanou exspirační dobou 3 měsíce.
Námi nabízené plyny mají čistotu odpovídající lékařským plynům.

Pro více informací volejte 721 202 574 - Chvál Dušan

 

Protokol o zkoušce

Certifikát

Specifikace

Řadit podle: Produktů na stránku:

Plyny používané pro čepování piva

Snaha dodávat konzumentovi sudové pivo s vysokou a stále stejnou kvalitou vedla v celosvětovém měřítku k zásadnímu omezení používání vzduchu k čepování piva. Tento trend začal po roce 1990 i v České republice a je otázkou času, kdy se prosadí také do hygienických předpisů. Přednosti inertních plynů daleko převyšují možnosti kompresorového vzduchu, a to i při zvážení nákladů, které jsou u doporučované směsi plynů o cca 0,15 až 0,17 Kč/0,5 l piva vyšší ve srovnání se vzduchovými kompresory.

 

CO2

Přednosti:

* Kysličník uhličitý je inertní plyn, který zamezuje oxidaci piva.

Nedostatky:

* Při malé výtoči a nízké teplotě se však tento plyn rozpouští v pivu, které je pak přesyceno CO2.

 

N2

Přednosti:

* Dusík je inertní plyn, který zamezuje oxidaci piva.

Nedostatky:

* Při vyšších teplotách uniká z piva přirozený CO2, pivo ztrácí říz.

 

Vzduch (kompresory)

Přednosti:

* Vzduchové kompresory jsou stále ještě součástí stávajícího vybavení mnoha hospod.

Nedostatky:

* Vzduch, resp. kyslík v něm obsažený, způsobuje oxidace piva. Pivo ztrácí říz, navíc v něm vzniká prostředí příznivé pro množení organismů.
* U vzduchových kompresorů může docházet ke znečištění piva z prostředí samotného kompresoru, zejména v případě levnějších kompresorů, které nejsou určeny k potravinářským účelům.

 

Směs technických plynů (CO2+N2)

Přednosti:

* Jedná se o inertní plyn, který neovlivňuje chuťové vlastnosti piva.
* Lze upravovat poměr plynů dle druhu piva, standard CO2:N2 - 1:1.
* Plyn je dodáván v ocelových lahvích pro potravinářské účely - garance mikrobiologické čistoty.
* Tato směs vyhovuje požadavkům na standardní kvalitu piva a omezení mikrobiologického rizika, což je trend nejen u nás, ale na celém světě.

Nedostatky:

* zvýšení nákladů o 0,15 - 0,17 Kč na 0,5 l piva.

 

Srovnání nákladů u technologie vzduchového kompresoru a směsi plynů:

  • (náklady na 0,5 l piva): Levný typ kompresoru - 0,05 Kč
  • Dražší typ kompresoru (větší kapacita) - 0,03 Kč
  • Směs technických plynů - 0,20 Kč